Főoldal

FŐOLDAL
Home
 Anyagok leadása / You may contact us at: hun.phycologist@gmail.com
Fórum hozzászólás / You may comment us directly at: hun.phycologist.alga@blogger.com
----------

 Kedves Midannyian,

Néhány aktuális gondolat, és megjegyzés az oldallal kapcsolatban.

Az blog színösszetétele, visszajelzések hatására egyszerűsödött, a jobb olvashatóság érdekében. Az oldal folyamatos átalakulás alatt van, a bal oldali linkek sem maradnak hosszú távon, amint anyagok, és tartalmak elérhetőek, lecserélésre kerülnek.

A blog Fórum oldalába bárki írhat, az abonyiand.alga@blogger.com e-mail címre küldött üzenettel, akár megjegyzéssel, akár segítség kérésével, mondjuk határozással kapcsolatban. Remélhetőleg ettől jobban élőbb lesz majd az oldal. Mostantól a Fórum oldal jelenik meg a blog alap ablakaként, (Főoldalaként), ugyanis az e-mailen keresztüli elérés ezt tudja biztosítani. A rendes Főoldal (amit most olvas az olvasó), és a további oldalak, mint taxonómia, ökológia, stb. továbbra is beküldött anyagokkal tud fejlődni.
A blog lehetőséget ad továbbá e-mailen való követésre, melynek előnye, hogy egyből látható, ha új tartalom kerül fel az oldalra, ennek feliratkozási helye a blog alján, középen található.

A jobb oldalon található munkahely  kérdésre jó volna, hogyha minden látogató egyszer válaszolna. Az eddigi 4 szavazat nem igazán fedi le a látogatók eddigi számát, még akkor sem ha páran aktívabban vállalnak is majd szerepet az oldal életében. Ezt az új látogatók is tegyék meg, legyenek szívesek, hosszú távon így egy képet kaphatunk, mind az algológia területén tevékenykedők létszámáról, mind annak összetételéről.

Az egyes bejegyzésekhez hozzá lehet szólni a 'comments' feliratra kattintva, vagy amennyiben van, közvetlenül a megjegyzés mezőbe írt megjegyzésekkel.

Készülőben vannak anyagok, elsősorban riport beszélgetések, aktualitásokról, egy kicsit azt a kérdést is feszegetve, hogy hol is tart a mai hazai algológia, mik az előzmények, és mely irányba tovább. Ezen hírekkel hamarosan....

------------------------------


Kedves Látogató,
Kedves Mindannyian,

A jelen blog egy kezdeményezés, melynek célja az algológia területén - legyen az annak bármely területe is - dolgozó személyek közötti kommunikáció előremozdítása. Az oldal jelen pillanatban több funkció ellátására is nyitott, mindezekhez azonban összedolgozásra, és legfőképpen összetartásra van szükség.
Az oldal aktuális, kezdő állapotában tartalmaz közvélemény kutatásokat a blog-olvasó munkahelyére vonatkozóan, valamint a blog használhatóságával kapcsolatban, továbbá, hogy mely témakör nem tartalmaz elegendő, vagy megfelelő mélységű anyagot. Mindegyik kérdésnél több válasz is megadható, és a jelenlegi állás meg is tekinthető.

Az oldal szívesen foglalkozna az alábbi témákkal, melyek elkészítésében bárki részt vállalhat motivációja és szabadideje függvényében:
- a Magyar Algológia történetével, azon belül pedig volt algológusaink rövid életrajzi áttekintésével, visszaemlékezésekkel, régebbi kiadványok tartalmi összefoglalásával (elektronikus terjesztésével), mindennel ami lezárult, és aminek megőrzése, ápolása előre mutathat.

- Riport beszélgetésekkel, melyeknek témája lehet egy éppen megélt konferencia, és annak tanulságai; munkahelyeket bemutató riportok; a munkahelyeken jelen pillanatban fennálló problémákat bemutató riportok; minden ami egy ilyen közösségre tartozhat, és megosztható.

- Rendszertani kategóriák áttekintésével, taxonómiai, ökológiai szempontból, minden ami előre mozdíthat másokat, és minden, amivel kapcsolatban kérdésünk merül fel. Ennek támogatására alkalmas a linkek között elhelyezett Képek mappa is. A mappa méretileg korlátozott (külső linkkel nagyobb adathalmaz feltöltése is lehetséges), viszont egy kiválasztott téma képanyagához elegendő helyet biztosít. A témák kiválasztása történhet a blog két oldalán elhelyezhető kérdésekkel. Az így kiválasztott témához 1 hónapig bárki küldhetne anyagot, és melynek kitárgyalása a következő hónapban történne.

- segédanyagok átmeneti megosztásával

- algológiai témájú könyvek bemutatásával

- éppen aktuális, vagy nem aktuális hipotézisek, nézőpontok kitárgyalásával, megvitatásával

- konzulensek, vagy társszerzők közvetítésével

- a fentebbi tartalmak elektronikus formában való szerkesztésével és az egymás közötti terjesztés elősegítésével (pdf)

- ez a sor bármilyen építő jellegű ötlettel bővíthető....(ötlet, e-mail)

A blog e-mail címe: hun.phycologist@gmail.com

Erre az e-mail címre érkezhetnek javaslatok (ami hozzászólás formájában a blogoldalon is megoldható), mind a tartalom bővítésével, mind pedig annak építő jellegű kritikájával kapcsolatban. Továbbá, bárki jelentkezhet egy riport kérdőív készítéséhez akár alanynak, akár témafelvetéssel, vagy azzal kapcsolatban, hogy mely személytől, vagy személyről olvasna szívesen egy riport beszélgetést, visszaemlékezést, vagy egy téma kitárgyalását.

A blog továbbá várja társszerzők, vagy társszerkesztők jelentkezését, dolgozzunk össze címszó alatt. 

Mindenkinek jó algázást, és csakis az épülés jegyében:
Üdvözlettel:

Hungarian Phycologist